loading

GEBZE - ÇAYIROVA-DARICA-DİLOVASI - SRC-5 +TANKER, G SINIFI İŞ MAKİNALARI(FORKLİFT-MOBİL VİNÇ- BEKO LODER V.B.)

22-09-2020 17:39    702

ÖZSAR DANIŞMANLIK,GEBZE - ÇAYIROVA-DARICA-DİLOVASI - SRC-5 +TANKER, G SINIFI İŞ MAKİNALARI(FORKLİFT-MOBİL VİNÇ- BEKO LODER V.B.)

SRC BELGESİ: YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI KANUNLARINDA MUHAKKAK DUYDUĞUNUZ SRC KAVRAMI ŞOFÖRLERİ İLGİLENDİREN BİR KAVRAMDIR.

Src belgesi nedir sorusunu kısaca cevaplandırmak gerekirse, taşımacılık yapmak isteyen tüm ticari araçların yola çıkmak için alması gereken bir belge olduğunu söyleyebiliriz. Karayolu taşımacılığı için önemli bir gereklilik olan bu belge kamyon sürücüler, tur, kamyonet, panelvan, çekici, otobüs, minibüs gibi bir çok ticari aracı kullanan şoförlerle alakalıdır.

Karayolu taşımacılığı kanununda konuyla ilgili açık bir şekilde detayları verilmiştir. Belgeyi veren Ulaştırma Bakanlığı’dır ve bu belgeyi vermek için şoförleri bir sınava tabi tutmaktadır.

SRC BELGESİ TÜRLERİ NELERDİR?

  • Src1 belgesi alacak olan şoförler yurtdışında taşımacılık yapan şoförlerdir.
  • Src2 belgesine sahip olanlarsa yurtiçinde taşımacılıkla uğraşan şoförlerdir. Src1 belgenizin olması demek aynı zamanda src2 belgesine de sahip olduğunuz anlamına gelir.
  • Src3 belgesi yurtdışında eşya ve kargo taşımacılığı yapanların kullandığı belgedir.
  • Src4 belgesi Src3 belgesine benzemekle birlikte eşya ve kargonun yurtiçinde taşınması durumudur. Src3 belgeniz varsa Src4 almanıza gerek yoktur.
  • Src belgesi nedir sorusu için son kategori olan Src5 ise tehlikeli madde taşıyan sürücülerin alması gereken belgedir.

Unutulmamalıdır ki araç sahibi olsun ya da olmasın bu durum fark etmeksizin, ticari araç kullanan her sürücünün SRC belgesi alması zorunlu tutulmuştur. Bu belgeye sahip olanların ticari araçları kullanması yasaktır.

SRC BELGESİ NASIL ALINIR?

Bu belgeyi almanın bir zorunluluk olduğunu öğrendikten sonra nasıl almanız gerektiğiyle ilgili bilgileri sizler için verelim. Öncelikle Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı sınavlara katılarak bu belgeyi almaya hak kazanmalısınız. Sınava girmek için aranan bazı yaş şartları olmakla birlikte götürmeniz gereken evraklar da bulunmaktadır. Src belgesi nedir sorusuna tam olarak cevap aldıktan sonra bu belgelere de bakabilirsiniz.

Nüfus cüzdanınızın fotokopisi, fotoğraf, ehliyet ve banka dekontu gibi belgeleri götürdükten sonra hangi SRC belgesini almak istediğinize de karar vermelisiniz. Bunun için sizden istenen ehliyet türleri de farklı olabilir. Hangi ehliyete sahip olmanız gerektiğiyle ilgili daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Tüm işlemleri yaptıktan kısa süre sonra SRC belgenizi alabilirsiniz.

 


Etiketler:
ADRES
  • Gebze Kocaeli
    Gebze / KOCAELİ

E-MAIL
  • info@gebzesrc.com
BİZİ ARAYIN
MESAAİ SAATLERİ
  • Hafta içi : 09:00 -18:30

    Cumartesi : 09:00 -18:30

    Pazar : 09:00 -18:30